2016. augusztus 9., kedd

VISSZANÉZŐ – Mielőtt megismertelek

Még több hónap távlatából visszatekintve is el kell ismernem, nem mindennapi olvasmány volt ez. Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek című könyve olyan témát feszeget, amely a többségben szorongást vált ki. Hiszen nem minden nap találkozunk teljesen lebénult emberrel, pláne nap mint nap szórakoztatni egy olyan kalandort, aki lelkében mindig is az marad, habár a teste ebben örökre megakadályozza. Mint minden nehéz témát, így ezt is humorral fűszerezve lehet igazán eladni. A könyv alapján készült filmet még nem láttam, de az előzetes jót ígér.


Kedvenc idézet:


te… olyan valakivé formálsz engem, amit azelőtt el se tudtam volna képzelni. Boldoggá teszel, még akkor is amikor szörnyen viselkedsz. Inkább lennék veled – még úgy is, hogy szerinted belőled már nem sok maradt –, mint bárki mással a világon. „



Régebbi olvasmánynál sok esetben nehéz felidézni a karaktereket, de ezúttal nem volt nehéz dolgom. Will, az autóbalesetet szenvedett férfi, aki nyaktól lefelé teljesen lebénult, kezdetben egy nyafogó kislányra emlékeztet, de be kell látni, hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetben senkitől nem várható el, hogy ujjongjon örömében. Szerintem akárki akármit mond: bátor döntést hozott. 
Lou, a hebrencs ápolónő a legjobb, akit az élet a férfi mellé sodorhatott. A maga érzékeny, kissé butácska módján belopja magát a körülötte élők, így a tolószékbe kényszerült férfi szívébe is. Nem utolsó sorban, a lány élete is megváltozik az ismeretség révén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése