2016. december 23., péntek

R. S. Grey: Scoring Wilder – Testcsel

Kiszámítható és unalmas, talán ez a két szó jellemzi leginkább ezt a könyvet. Mindenfajta érzelem nélkül olvastam végig, s tettem ezt azért, mert nem akartam csalódást okozni annak, aki ajánlotta a regényt. Sajnos így is le lesz törve, ha elolvassa ezt az értékelést, de nem vagyunk egyformák. Még az sem mentette meg a történetet, hogy az általam oly imádott labdarúgás állt a középpontban. Nem vagyok szakértő, de azt drukkerként elmondhatom, Európában nagyon nem ilyen a foci.

Tartalom:

Az olimpiai válogatóra készülő, tizenkilenc éves Kinsley Bryantnek úgy hiányzik Liam Wilder, mint púp a hátára, hiszen fontos lenne, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a felkészülésről. Az Amerika kedvenc rosszfiújaként számon tartott Liam profi futballista, és minden megvan benne ahhoz, hogy a lányok szó nélkül ledobják magukról a textilt.
*Észbontóan jóképű – kipipálva.
*Olyan hátsó, amellyel képes összeroppantani egy parmezán sajtot (méghozzá a drágábbik fajtát) – kipipálva.
*Annyi magabiztosság, amennyivel képes lenne kiiktatni a Föld gravitációs vonzását – duplán kipipálva.
Ráadásul Kinsleynek szigorúan tilos Liamhez közelednie, aki maga a tiltott gyümölcs. Az edzője ezt világosan az értésére adta. („Próbáljatok csak meg közel kerülni Wilderhez a focipályán kívül, és olyan gyorsan repültök a csapatból, hogy időtök sem lesz megszámolni a tetoválásait!”) De Kinsley számára ettől csak még vonzóbbá válik a fiú. Sőt, mivel Kinsley már számba vette a látható helyeken lévő tetoválásokat, nem végez félmunkát, ha már belefogott. A saját szabályai szerint próbál közelebb kerülni Liamhez, aki elhatározza, hogy megismerteti a lánnyal a „csapatszellem” egy teljesen más értelmezését.

Értékelés:

A fülszöveg szenvedélyes főszereplőkkel, izgalmas, akár fordulatos cselekménnyel kecsegtetett. Mindebből persze semmi nem lett, a szerelmespár sablonos, még az erotikus jelenetek is halálosan unalmasak voltak. Cselekményről pedig nehéz beszélni, mert hamar túljutottunk a megismerkedünk-kerülgetjük egymást-mennyire szexik vagyunk-együtt járunk jeleneteken. A lány rendkívül infantilis, a barátnője, Becca pedig egyenesen bugyuta. A férfi ugyan rossz fiúnak van beállítva, de még egy nyugdíjas bácsiba is több vagányság szorult, mint Liambe.

Kinsley: Rendkívül öntelt, a kitartása az egyetlen fegyvere.
Liam: Ő a fogatlan oroszlán tipikus esete, nagy hűhó semmiért.

Adva van egy rendkívül fegyelmezettnek mondott, az életét a focinak szentelő lány, aki az első edzésen, amelyet új csapatában tölt beleesik a segédedzőbe. Nagyon magabiztos a férfi vonzalmát illetően, pedig többször megégette magát. Az egyetlen izgalmas színfolt Tara, az utált csapatkapitány, aki pokollá teszi Kinsley életét.
A férfi pedig kezesbáránnyá változik, amint meglátja a női foci új üdvöskéjét. Liamet egy kicsapongó életű szépfiúnak próbálja beállítani az írónő, de csalódniuk kell a dörzsölt macsókat kedvelő olvasóknak. A férfi vadsága kimerül abban, hogy egyszer jól pofon vágja Kinsley expasiját.

Pozitívum: Végre az európai fociról is született egy romantikus könyv.
Negatívum: Kár, hogy az USA-ban fogalmuk sincs a foci kultúrájáról.

A könyv borítója kissé csicsásnak tűnik a pink szöveg miatt, a fedlapon látható párocska, ha nem is ízlésesen, de egy jól átizzadt edzés után esett egymásnak. A focira csak annyi emlékeztet, hogy a háttérben gyepszőnyeget láthatunk, de az egész kép kissé művi, rajzolt hatást kelt.

Kedvcsináló idézet:

„– Holnap háromkor az ördöggel van találkozóm.
Becca összehúzott szemmel bólintott, és belépett a szobába.
– Nos, akkor úgy vélem, ma este Trónok harcát kellene néznünk arra az esetre, ha Tara megpróbálna végezni veled.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése